Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Avanced Sound Audi A6 4G Avant

In deze schitterende Audi A6 Avant 4G 3.0 TDI BiTurbo hebben wij van VAGcoding.NL het reeds originele Bose systeem wat er af fabriek in zat vervangen voor het complete OEM Bang & Olufsen Advanced Sound pakket. Reden voor deze ombouw was dat het Bose systeem te wensen over laat omdat deze klant graag het beste geluid wat er origineel mogelijk is in zijn auto wenste te krijgen.

Audi Bang & Olufsen Advanced Sound

Hiervoor hebben wij gezorgd dat we alle onderdelen van dit pakket hebben kunnen inkopen via onze kanalen om ze incl. inbouw aan deze klant te kunnen leveren en monteren.

Kabelboom

Hierna zijn we gestart om de kabelboom voor het B&O systeem compleet te maken. Hiervoor hebben wij een A6 kabelboom ontvlecht om daar het ontbrekende stuk uit te halen.

Na het ontvlechten van de ontbrekende onderdelen hebben we de B&O kabelboom voor zover als mogelijk plug & play gemaakt om deze in de auto te kunnen gebruiken tijdens de inbouw van het audiosysteem.

Dashboard kabelboom

Aangezien we geen dashboard kabelboom erbij hadden hebben we deze zelf gemaakt. Uiteraard hebben we hierbij de originele kleurcoderingen en draaddiktes gebruikt zoals dit in de Audifabriek ook wordt gedaan.

Ombouw van de deuren

Nu alle voorbereidingen zoals de kabelbomen die zijn gemaakt en ook de draadschema’s gecontroleerd te hebben zijn we gestart met de inbouw van het systeem. Als eerste zijn we begonnen met het ombouwen van de 4 deuren van Bose naar Bang & Olufsen.

Ombouw van het dashboard

Vervolgens zijn we gestart met de ombouw van het dashboard. Hierbij hebben we een extra tweeter geplaatst bij de centerspeaker (t.o.v. Bose) en hebben we ook de motordrive tweeters van Bang & Olufsen gemonteerd en aangesloten.

Interieur demontage

Hierna zijn we gestart met het demonteren van het interieur, dorpelgoten, C-stijl, D-stijl, achterbank en kofferruimte.

Versterkers

Links de Bang & Olufsen versterkers en rechts de Bose versterker.

Hierna gestart met kabels trekken door de auto en afmonteren op de juiste plaatsen en begonnen met het solderen van draden die we van het Bose systeem kunnen hergebruiken.

Links de B&O surround speaker en rechts de Bose surround speaker.

Eindfase

Nadat het Interieur weer compleet gemonteerd was en alles weer keurig strak en netjes in elkaar zat konden we beginnen met het afstellen van het systeem en bijbehorende DSP (Digital Sound Processor).

Bang & Olufsen motordrive dome tweeters

Als kers op de spreekwoordelijke taart komen de dôme tweeters keurig uit het dashboard omhoog wanneer de radio wordt ingeschakeld en zakken ze weer naar beneden zodra de radio uitgezet wordt.

De B&O subwoofer hebben we in deze A6 voorzien van een extra versterker om deze op klant verzoek nog de nodige extra power te geven. De B&O DSP hebben we voorzien van custom VAGcoding afstelling incl. complete B&O parameter set voor deze auto wat het geheel naar een nog hoger niveau tilt.

Na de juiste afstelling bereikt te hebben is deze klant naar alle tevredenheid zijn auto komen ophalen en maakt nu weer vele kilometers met een enorm luistergenot in deze fantastische Audi A6.

Back to top